Четвер, 25.04.2024, 06:13
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 21 » Звернення до керівників, працівників загальноосвітніх навчальних закладів та батьків учнів
17:25
Звернення до керівників, працівників загальноосвітніх навчальних закладів та батьків учнів
Грип — це надзвичайно небезпечне інфекційне захворювання. Його щорічні епідемії вражають і дітей і дорослих, але для малюків хвороба представляє особливу небезпеку.

Своєчасна вакцинація допоможе уникнути інфекції та її ускладнень, в яких виявляється особлива «підступність» грипу.
Основним засобом профілактики грипу є щорічні щеплення.
Склад вакцин змінюється в залежності від антигенного складу передбачуваного штаму грипу А, який, можливо, буде викликати епідемію або пандемію.
З усіх вакцин більше підходять розщеплені вакцини (спліт-вакцини) Флюорікс і Ваксигрип, які, на відміну від субодиничних (Інфлувак), включають в себе не 2 антигени, а 6 (2 зовнішніх і 4 внутрішніх), що дозволяє імунній системі людини створити швидше і міцніше імунітет, що в якійсь мірі може мати значення для створення перехресного імунітету і до пташиного грипу — в разі його можливої появи.
Профілактику грипу розщепленими вакцинами необхідно проводити в листопаді-початку грудня, щоб до початку росту захворювань ГРВІ (кінець грудня-січень) у більшості населення сформувався імунітет. За даними французьких лікарів, розщеплені вакцини в 2,6 рази зменшували захворюваність ГРВЗ іншої етіології.

Головний спеціаліст відділу освіти Бігун Н.О.
Переглядів: 755 | Додав: Valentina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]