П`ятниця, 19.04.2024, 18:52
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 18 » Звернення до керівників загальноосвітніх навчальних закладів та батьків дітей Гребінківського району
14:03
Звернення до керівників загальноосвітніх навчальних закладів та батьків дітей Гребінківського району
]Звернення до керівників загальноосвітніх навчальних закладів та батьків дітей Гребінківського району

У Правилах дорожнього руху у розділі 4. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ПІШОХОДІВ чітко прописано: п. 4.4. «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху». Тому, кожен пішохід повинен вживати заходів безпеки, батьки повинні при виборі одягу школярам враховувати, що він буде рухатись темними вулицями, а в осені та взимку темніє дуже рано! В цю пору традиційно зростає кількість ДТП.
Це пов'язано зі скороченням світлового дня, погіршенням погодних умов та іншими об'єктивними причинами, яких не враховують водії, особливо молоді. Дороги в Україні погано освітлюються, а пішоходи з настанням холодної погоди одягаються у темний одяг і зливаються на дорозі з темрявою.
Флікерів багато не буває: чим більше їх на дитині, тим краще. Зважаючи на те, що перехрестя є аварійно-небезпечними ділянками, двостороннє розміщення світловідбивачів робить пішохода помітним для водіїв автомобілів, що рухаються в різних напрямках.
Світловідбивач - флуоресцентна смужка на одязі, симпатична прикраса для шкільних ранців, підвіска на шию й багато чого іншого. Яскравий, веселий дизайн прийдеться до смаку кожній дитині, що із задоволенням буде носити його. Флікер - дрібничка, що може бути предметом для колекціонування й обміну. Будь-яка дитина буде рада одержати в подарунок такий сувенір!
Хотілося б підкреслити, що світловідбивач для пішохода - не просто атрибут особистої безпеки, але й лакмусовий папірець загальної культури, дисциплінованого, цивілізованого поводження на дорозі.
Радимо батькам дітей у зимові дні одягати школярів у яскравий одяг, який здалека видно на дорозі, додаючи до нього декілька флікерів.
І обов'язково нагадати дітям правила переходу дороги!

 Начальник відділу освіти            В.М.Лисогор
Переглядів: 774 | Додав: Valentina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]