Вівторок, 16.04.2024, 08:46
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 18 » Тиждень знань безпеки життєдіяльності в дошкільних закладах району
15:00
Тиждень знань безпеки життєдіяльності в дошкільних закладах району

Цінностями суспільства  є життя  і здоровя дітей. Щоб  дитина  розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виросла  повноцінним громадянином, вона повинна  бути  насамперед  здоровою  морально і фізично.  Максимальні умови  для розвитку  і виховання  дає  дошкільний навчальний заклад. Саме дитячий садок  є найпершим  суспільним  середовищем,  в якому  дитина адаптується  до життя  в товаристві  незнайомих дітей  та дорослих.

Тому в дитячих  садках району  з 31 жовтня по 5 листопада 2011 року  проводився « Тиждень  безпеки дитини».

Головною   метою проведення  «Тижня безпеки  дитини»  було :

-              поліпшення якості  навчально-виховної роботи  з дітьми  в дитячих закладах  з питань  особистої  безпеки  та захисту  життя  у НС;

-              удосконалення  теоретичних знань  і  практичних навичок  педагогічних працівників  дитячих закладів  з питань захисту  і дій умов  НС;

-              поширення  педагогічного досвіду  з  проблем  виховання  та організації   заходів  із запобігання  та реагування  на НС.

В результаті проведення  «Тижня безпеки дитини»  встановлено, що в усіх  дошкільних  навчальних закладах  є необхідна нормативна документація  з проведення  запланованого  заходу:  програма «Основ безпеки  життєдіяльності дитини»,  керівниками дошкільних навчальних закладів видано накази   про проведення «Тижня безпеки дитини»,  розроблені відповідні  плани  та тематика.

В рамках проведення тижня педагогічними працівниками  дошкільних закладів були проведені  інтегровані заняття  «Поведінка  дітей на дорогах і вулиці», «Вогонь друг – вогонь ворог» , «Знайомство з грибами»,  «Щоб не стало біди», сюжетно-рольові ігри,  читання казок,  вікторини.  На заняттях діти в ігровій формі  вивчали  дорожні знаки,   разом гасили кішки дім, рятували потерпілих,  приймали  активну  участь  в спортивних  естафетах  з елементами бігу , стрибків, кидання  м’яча. Малюки  ділились знаннями про  поняття «пожежа», правила, проведені  під час  пожеж,  викликали  пожежну службу  за телефоном 101. В ході заняття дітям було представлено  рішення кількох ситуацій та  шляхи виходу з них.  Діти закріпили  знання про основні  правила безпечної поведінки   на вулиці, вдома,  коли є батьки  і коли їх немає,  що окремі дорослі можуть бути небезпечними, що не завжди приємна зовнішність  людини  зберігається  з добрими намірами.

Педагогічними колективами   ДНЗ « Малятко « с. Сербинівка,  «Дюймовочка»  

с. Майорщина, «Ромашка» с.Корніївка  підготовлений змістовний  демонстраційний і дидактичний матеріал  проведення заходів  з питань  захисту здоров’я  та життя дітей.  В основі проведення заходів  вихователі   дошкільних закладів  надавали перевагу  ігровим моментам,  які викликають у дітей  інтерес, спортивний азарт і дозволяють  краще  засвоїти  і закріпити  отримані  знання, набуті   практичні навички.

У роботі  з вихованцями вихователі  дошкільних закладів міста  використовували  багато  різних методів і прийомів, а саме: показ, пояснення,  бесіди,  спостереження,  заохочення,  оцінка.    По групах, у коридорах  розміщені тематичні  стенди  на різну  тематику  з питань  безпеки життєдіяльності. Працівниками  дошкільних закладів  планується та проводиться робота  з батьками  щодо поліпшення  засвоєння  знань безпеки  життєдіяльності дитини:  консультації, наради,  батьківські збори,  анкетування.







     

Переглядів: 3478 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]