Вівторок, 23.04.2024, 19:37
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 22 » Про роботу щодо збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів району.
17:10
Про роботу щодо збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів району.

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації збережено мережу позашкільних навчальних закладів. В районі функціонує 3 позашкільні навчальні заклади: будинок дитячої та юнацької творчості (БДЮТ), дитяча юнацька спортивна школа (ДЮСШ), станція юних техніків (СЮТ) в яких працює 21 гурток і 18 груп та навчається 594 учні, що на 44 учні більше ніж в минулому році.

В 2013 - 2014 навчальному році в гуртках БДЮТ навчається 201 вихованець, що становить в середньому 20 вихованців на гурток, що на  19 вихованців більше ніж у минулому році.

Вихованці гуртків БДЮТ та їх керівники мають здобутки не лише на місцевому, а й на Всеукраїнському рівнях. Так керівники гуртків «Умілі руки» - Колісніченко Алла Григорівна та «Образотворче мистецтво» -Бондаренко Олена Володимирівна отримали звання Член Національної Спілки майстрів. Їхні роботи та роботи їх вихованців експонувалися на виставці в Лондоні під час «Днів України у Великобританії» 17-19 жовтня 2013 року. Вихованка гуртка «Умілі руки» Москаленко Таїсія отримала путівку в табір ДП УДЦ «Молода гвардія», як приз за перемогу на Всеукраїнському творчому дитячому конкурсі «Україна - очима дітей».

 В даний час гуртківці БДЮТ готують експонати для Всеукраїнської виставки в Музеї дитячої іграшки у Києві, яка відбудеться з 25 грудня 2013р. по 7 січня 2014р. в якості персонально запрошених оргкомітетом виставки.

В 2013 - 2014 навчальному році в ДЮСШ працює 9 тренерів-викладачів, до штатного розпису школи уведено медичну сестру. В ДЮСШ нараховується 18 груп: 6 груп початкової підготовки і 12 груп попередньої базової підготовки в яких навчається 235 учнів.

В 2013 році відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації школі було підтверджено другу категорію.

Протягом року зусиллями тренерів-викладачів ДЮСШ проведено 106 спортивно-масових заходів, в яких брали участь вихованці ДЮСШ. Зокрема:

-                    з виїздами - 32

-                    в м. Гребінці - 74

-                    міських та районних змагань - 34;

-                    обласних - 46;

-                    всеукраїнських - 12;

-                    чемпіонатів України -11,

Проведено змагання з легкої атлетики до Дня визволення м. Гребінки від німецько-фашистських загарбників, пам’яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика, до Дня фізичної культури і спорту, олімпійського дня, гандбольний турнір пам’яті вчителя фізичної культури Гребінківської ЗОШ № 4 О.К. Метельського, вихованці беруть участь в обласних, всеук­раїнських змаганнях та чемпіонатах України.

Кошти з районного бюджету, виділені на спортивно-масові заходи райо­ну на 2013 рік, використані на поїздку в м. Зіньків командами на обласну Спартакіаду школярів з гандболу.

До кінця 2013 року заплановано взяти участь ще в 9 змаганнях.

Учні ДЮСШ досягають певних успіхів. За останні роки Гребінківський район в обласній Спартакіаді школярів п’ять років поспіль займав І місця, в цьому році посіли ІІ місце.

Легкоатлети як в особистих та і в командних заліках на обласних, всеук­раїнських змаганнях стають переможцями та призерами змагань.

Команда дівчат відділення гандболу в обласній Спартакіаді школярів та обласних змаганнях серед команд ДЮСШ зайняли другі місця, юнаки - четверті місця.

Команда юнаків відділення футболу стала переможцем обласних зма­гань з міні-футболу серед команд ДЮСШ учнів 1998-99 р.н.

Найбільших успіхів досягають дівчата ДЮСШ команди «Надія» з футзалу, які в 2013 році стали чемпіонками:

-                    обласних змагань серед дівчат 1998-99 р.н.;

-                    чемпіонату України ЦР ФСТ «Колос» серед дівчат 1998-99 р.н.

-                    чемпіонату України серед дівчат 1996-97 р.н.

2 місце зайняли в чемпіонаті України з футзалу серед жіночих команд І ліги. В сезоні 2013-2014 рр. вони є учасницями чемпіонату України з футзалу вищої ліги серед жіночих команд.

            В 2013 - 2014 навчальному році в гуртках СЮТ навчається 158 учнів, що на 25 учнів більше ніж в минулому році.

            З 9 по 14 серпня 2013 року команда СЮТ прийняла участь у Міжнародному дитячому, молодіжному фото-відео конкурсі «Кришталеві джерела», де стала дипломатом і нагороджена річною підпискою на газету «День».

            24 серпня 2013 року проведено показові запуски моделей ракет, 30 серпня показовий запуск моделі літака.

            З 9 по 13 жовтня 2013 року у м. Вижниця проходив Міжрегіональний фото-відео конкурс «Осінні барви Буковини», де команда СЮТ виборола два перших, одне друге та одне третє місця.

            2 – 3 листопада 2013 року була проведена виставка кращих робіт гуртківців початкового технічного моделювання. 7 листопада 2013 року в гуртку оператор комп’ютерного набору був проведений конкурс на кращого користувача ПК.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації продовжує роботу  з розширення мережі гуртків та секцій позашкільних навчальних закладів.

Переглядів: 762 | Додав: Dima | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]