Четвер, 28.03.2024, 23:17
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 29 » День відкритих дверей в БДЮТ
16:56
День відкритих дверей в БДЮТ

29 березня 2013 року в Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся захід «День відкритих дверей», в якому взяли участь заступник міського голови Цапенко Л.В. та начальник відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації Лисогор В.М.

З метою ефективного впровадження нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти - майбутнє України» проведено зустріч з колективом Будинку дитячої та юнацької творчості щодо конкретних проблем у роботі даного закладу та планів щодо вдосконалення позашкільної освіти в районі, адже 2013 рік оголошено роком творчості дитини. 

Початок XXI століття став часом освітніх реформ, започаткованих Президентом України, які полягають в переорієнтації освіти на виховання людини, яка не тільки володітиме певним багажем знань, вмінь, навичок та способів діяльності, а й умітиме виконувати свої обов’язки відповідно до сучасних теоретичних надбань, світових вимог і стандартів певної галузі.

Все це зумовлює необхідність відповідних змін у діяльності позашкільного навчального закладу, вимагає перегляду підходів до визначення мети і завдань позашкільної освіти, формування її змісту, організації навчально-виховного процесу. Акцентуючи увагу на тому, що позашкільне навчання й виховання має забезпечувати потреби особистості у творчій самореалізації, здобутті додаткових знань, умінь, навичок за інтересами, інтелектуальний розвиток, підготовку дітей до активної професійної діяльності, враховуючи актуальну проблему сьогодення — якість рівня освіти, яку учні здобувають в освітніх закладах, і те, наскільки ця якість відповідає не лише нормативним вимогам, а й інтересам самої особистості, потребам сучасного суспільства першочергового значення набуває визначення місця та перспектив закладу як повноправного інституту в системі безперервної освіти.

Місія Будинку дитячої та юнацької творчості спрямовується на утвердження особистісно-зорієнтованого навчання і виховання. Вона передбачає розвиток особистості дитини як суб’єкта пізнання творчої діяльності, суб’єкта життєтворчості. В своїй роботі педагоги навчального закладу керуються правилом, що набуті вихованцем компетентності в ході навчання повинні бути спрямовані не на ретрансляцію минулого, а передусім на конструювання майбутнього.

Головною метою Будинку дитячої та юнацької творчості є створення сприятливих умов для повноцінного морального, психологічного, духовного, фізичного розвитку дітей, становлення творчої особистості, здатної до продуктивної праці у динамічному світі. 138 вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості здобувають позашкільну освіту в позаурочний час у 8 творчих об'єднаннях за інтересами з різних напрямів творчої діяльності. 

Лисогор В.М. сказала, що Гребінківщина - це край, багатий  талановитими дітьми. Найбільше багатство для кожного - це здорові й щасливі діти, майбутнє нації, кожній дитині ми повинні надавати можливості для розвитку творчих здібностей. Цьому повинна сприяти позашкільна освіта. Виявляти талановитих і обдарованих дітей - наше завдання. Хотілося б щоб більше дітей проводили раціонально свій вільний час, захоплювалися улюбленою справою, отримували від своєї роботи в гуртках задоволення.

Тож я бажаю і запрошую дітей відвідувати гуртки за інтересами, реалізовувати себе в корисних справах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Переглядів: 1002 | Додав: yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]