Четвер, 28.03.2024, 12:10
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 20 » 70 - РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ ГРЕБІНКІВЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ
12:47
70 - РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ ГРЕБІНКІВЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Тебе у смерті ми відвоювали,

Ішли в атаки, падали, вставали,

За те, щоб жайвори співали в небі дзвінко,

За те, щоб ти жила, моя Гребінко!

19 вересня 2013 року відбулася міжрайонна естафета пам’яті, присвячена 70 - річниці визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників. І хоча вересневий ранок не потішив сонцем і теплом, та це не завадило зустрітися представникам влади і членам ветеранських організацій Гребінківського і Пирятинського районів на районному кордоні. Цю знаменну подію не оминули своєю увагою і представники масмедіа. Зустрічала гребінківська земля своїх гостей запашним короваєм.
       
   

Після цього всі вирушили до Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст., де на гостей чекали, і під оплески школярів живим коридором вони попрямували у навчальний заклад. На порозі школи їх зустрічали директор Тараівської ЗОШ І-ІІІст. Лисенко М.А. та учнівський директор Морхат Д.О.

Під хвилюючі акорди пісні «Журавлі» до уваги учасників естафети була представлена квіткова композиція «Не пускали мене воювати яблуневі, вишневі сади…», виконана учнями школи при підтримці класних керівників.

А потім всіх запросили до Музею історії хліба, де відбулась тематична екскурсія, присвячена величній події - визволенню рідного краю.


Діти розповіли про трагічні сторінки з історії воєнних років, звучали вірші і лунали пісні, які краяли серце і ятрили душу, не залишаючи байдужим нікого.


Після екскурсії гостей запросили переглянути чудову виставку квітів, приурочену 70 - річниці визволення Гребінківщини. Тут був і «Салют Перемоги», і «Свіча пам’яті», і  «Мати солдата».


Це вкотре доводить: молодь пам’ятає, шанує і береже священний подвиг своїх дідів-прадідів. Під час перегляду виставки лунала шкільна «Радіогазета».

Після теплого дружнього прийому гості та учні школи разом з учителями попрямували колоною до пам’ятника загиблим воїнам на урочистий мітинг.

Багато теплих слів пролунало в адресу воїнів-героїв від голови с. Тарасівки Царапина М.Г., голови ГРДА Пісні В.О., голови ПРДА Купріяна М.М. та ветерана, визволителя Гребінківщини     Ариштаєва М.Ф.  

Слова вдячності і пошани тим, хто вижив і тим, кому не судилося повернутися з пекла війни висловили і учні Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Березан Т. та  Павловський Д.

Офіційна частина мітингу закінчилась покладанням квітів до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам. 

А потім всі присутні дружно заклали початок березовій алеї у с.Тарасівці.

   

Тож нехай берізки ростуть

І блакить небесна сіяє.

Хай ніколи не буде війни,

Сонце миру хай всіх зігріває!

У районному Будинку культури організовано виставку виробів, яку підготували учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів району, присвячену 70-й річниці визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників.



Переглядів: 1003 | Додав: Dima | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]