Субота, 27.04.2024, 01:08
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Вересень » 7 » Про підсумки проведення свята Першого дзвоника в загальноосвітніх закладах міста та району
15:19
Про підсумки проведення свята Першого дзвоника в загальноосвітніх закладах міста та району

1 вересня 2011року в усіх 20 загальноосвітніх навчальних закладах міста та району відбулося свято Першого дзвоника.  В кожній школі на святі були присутні  представники виконавчої влади та органів місцевого самоврядування . Хочу висловити слова подяки  всім , хто був присутній на святі, за піклування про наших маленьких громадян.

       Станом на 1 вересня 2011року за шкільні парти сіли 2267 учнів. З них до першого класу зараховано 176, у порівнянні з минулим роком на  11 першокласників менше, до 10 класів зараховано 191 учень, одинадцятикласників у нас в цьому році — 213, проти 226 в минулому році.

       Всеукраїнська акція " Дай руку,  першокласнику!” організована для того, щоб оточити особливою увагою наших першачків.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник  запропонував зробити                1 вересня  вихідним днем для батьків першокласників. На районній серпневій конференції педагогічних працівників я теж зверталася до роботодавців з проханням надати 1 вересня вихідний день для батьків першокласників. Адже все одно вони щороку намагаються якось відпроситися, тож хай би це було з доброї волі їхнього керівництва.І хоча я не впевнена, що кожен роботодавець відгукнувся на наше прохання, та сподіваюся, що більшість пішла назустріч.

       На виконання програми "Успішна Полтавщина – заможна територіальна громада. Будуємо разом!", за сприянням  голови райдержадміністрації Анатолія Вихора, Партії Регіонів, а також спонсорів, підприємців, сільськогосподарських товариств  району вжито заходів щодо забезпечення належних умов для функціонування шкільних їдалень у загальноосвітніх навчальних закладах: для всіх 20 загальноосвітніх навчальних закладів району було придбано холодильники, морозильні камери, електром’ясорубки . Хочу висловити слова подяки Анатолію Віталійовичу   та всім, хто відгукнувся  і надав допомогу школам.

        На виконання Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011-2015 роки наш район отримав Шкільний автобус на 29 посадкових місць, що дасть змогу здійснювати безперебійний підвіз учнів Тополівської сільської ради до шкіл міста. Я хочу висловити слова подяки обласній державній адміністрації, обласній раді, обласному фінансовому управлінню, Головному управлінню освіти і науки, голові районної державної адміністрації Анатолію Віталійовичу  Вихору та голові районної ради Валерію Миколайовичу  Зінченку за турботу про наших дітей.

    До 1 вересня  14 дітям пільгових категорій міста та району за сприяння Анатолія Віталійовича було придбано шкільні форми.

   Всі перелічені справи свідчать про ставлення влади до освіти як до одного із стратегічних напрямків розвитку. Стан освіти є одним з визначальних чинників соціально-економічного розвитку. Саме тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування докладають максимум зусиль, щоб заклади освіти ставали більш матеріально забезпеченими і могли надавати якісні і доступні освітні послуги.  Нарешті, влада не просто говорить і обіцяє, а робить конкретні кроки, реальні справи. І  це бачать діти, батьки , вчителі. І я впевнена, що освітяни району прикладуть максимум зусиль, щоб виправдати довіру до них.

 

 

Начальник відділу освіти    В.М. Лисогор

Переглядів: 1091 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]