П`ятниця, 19.04.2024, 13:05
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Лютий » 9 » «Про першочергові заходи із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів і вихованців навчальних закладів району»
08:50
«Про першочергові заходи із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів і вихованців навчальних закладів району»
Гребінківська районна державна адміністрація
відділ освіти Гребінківської райдержадміністрації

Н А К А З

08 лютого 2011 року № 26

«Про першочергові заходи із профілактики
травматизму невиробничого характеру
учнів і вихованців навчальних
закладів району»

На виконання наказу №25 від 19.01.2011 року Головного управління освіти науки Полтавської облдержадміністрації «Про першочергові заходи із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів і вихованців навчальних закладів області» та вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.11.07 №980 – р «Про затвердження першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру» та з метою попередження травматизму невиробничого характеру

Наказую:

1. Затвердити План першочергових заходів із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів і вихованців навчальних закладів Гребінківського району
на 2011 рік (додаток 1).
2. Директорам навчальних закладів:
2.1. Забезпечити виконання План першочергових заходів із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів та інформувати відділ освіти до 22 червня та 22 грудня 2011 року по конкретно проведеній роботі (надати копії підтверджуючих документів – протоколів, рішень, актів).
2.2. Організувати в навчальних закладах проведення конкурсів, вікторин, КВК, написання диктантів та тематику безпечної поведінки в побуті.
2.3. Провести роз'яснювальну роботу серед учнів та їх батьків по антиалкогольній пропаганді.
2.4. Провести аналіз стану побутового травматизму і розглянути його на педагогічних нарадах, зборах батьків.
2.5. Провести батьківські збори, на яких розглянути питання попередження травматизму серед учнів з обов'язковим підписом батьків, що вони контролюють місце перебування дітей в позаурочний час.
2.6. Перед початком канікул, на початку нового і закінчення навчального року організувати серед учасників навчального – виховного процесу інструктаж з безпеки життєдіяльності.
3. Контроль за виконанням даного наказу покласти на головного спеціаліста відділу
освіти Бігун Н.О.

Начальник відділу освіти
Гребінківської райдержадміністрації Лисогор В.М.

Додаток до наказу відділу освіти Гребінківської райдержадміністрації
№ 26 від 08.02.2011 року

ПЛАН
першочергових заходів із профілактики травматизму невиробничого характеру учнів і вихованців навчальних закладів району

№ п/п Назва заходу Хто відповідає Термін виконання

1Проводити аналіз стану травматизму невиробничого характеру, його соціально-економічних наслідків, дослідження причин виникнення факторів середовища життєдіяльності, небезпечних для життя і здоров'я людини. Розробляти на підставі результатів аналізу профілактичні заходи щодо запобігання виникненню нещасних випадків невиробничого характеру.
Бігун Н.О.Улітко І.В.Тищенко Л.І. Постійно

2 Приймати участь у створенні циклу теле - і радіопередач для висвітлення питань безпеки життєдіяльності, зокрема безпеки дорожньою руху, пожежної безпеки, безпеки на залізничному транспорті та водних об'єктах, методів надання першої медичної допомоги при травмах, опіках, отруєннях, а також для формування у громадян прагнення до здорового та безпечного способу життя, негативного ставлення до вживання алкоголю та наркотиків, забезпечення належного виховання дітей і підлітків.
Бігун Н. О.Улітко І.В. Тищенко Л.І. Постійно

3 Сприяти підготовці та випуску збірників, бюлетенів, інформаційно-аналітичних матеріалів у друкованих засобах масової інформації про причини і наслідки аварій й нещасних випадків і у побуті, стан пляжів і якість води в місцях відпочинку населення та заходи з профілактики спортивного травматизму невиробничого характеру.
Бігун Н.О. Улітко І.В. Тищенко Л.І. Протягом 2011 року

4 Сприяти створенню тематичних рубрик з висвітлення питань безпеки життєдіяльності населення в обласних та районних газетах, електронних засобах масової інформації району
Бігун Н.О. керівники закладів освіти Постійно

5 Розробити та впровадити методичні рекомендації щодо життєзберігаючої поведінки дітей та підлітків.
Бігун Н.О.керівники закладів освіти І півріччя 2011 року

6 Проводити цільові перевірки стану шкільних приміщень, спортивних залів і спортивних майданчиків, лабораторій, учбово-виробничих майстерень на відповідність їх вимогам безпечного і здорового навчання дітей.
Бігун Н.О. Хребет В.П. керівники закладів освіти
Протягом року згідно вимог нормативних документів
7 Організувати і провести тематичні уроки в навчальних закладах району щодо дотримання правил дорожнього руху, пожежної безпеки, поводження на воді та льоду, безпеки в побуті, взяти участь у батьківських зборах у навчальних закладах, в ігровій формі провести заняття в дошкільних закладах.
Бігун Н.О. Тищенко Л.І. керівники закладів освіти
Протягом 2011 року

8 Проводити для дітей дні та тижні безпеки руху, а напередодні канікул та нового навчального року організувати рейд „Увага! Діти на дорозі!”.
Бігун Н.О. Тищенко Л.І. Протягом 2011 року

9 Розробити та впровадити методичні рекомендації щодо дотримання правил поведінки на воді при купанні.
Бігун Н.О.керівники закладів освіти,
керівники таборів літнього відпочинку дітей
Перед початком та на протязі літнього відпочинку дітей у оздоровчих таборах

10 Запровадити заходи для забезпечення літнього відпочинку дітей у оздоровчих таборах щодо: охорони громадського порядку на їх територіях, санітарно-гігієнічного контролю за продуктами харчування та станом приготування їжі в таборах, дотриманням вимог пожежної безпеки, безпечними умовами перевезення дітей.
Керівники таборів літнього відпочинку дітей
Протягом літнього відпочинку дітей у оздоровчих таборах

11 Розробити методичні матеріали для підготовки лекцій (бесід) протиалкогольного змісту, організувати їх проведення серед дітей та підлітків.
Бігун Н. О. Улітко І.В. керівники закладів освіти
Протягом 2011 року

12 Прийняти участь у проведенні Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежників та висвітлити матеріали в засобах масової інформації.
Бігун Н.О. Згідно термінів визначених МНС України

13 Перед початком канікул, на початку нового і закінченням навчального року організовувати серед учасників навчально-виховного процесу інструктаж з безпеки життєдіяльності.
Бігун Н. О.Тищенко Л.І. Керівники закладів освіти
Постійно

Головний спеціаліст відділу освіти
Гребінківської райдержадміністрації Бігун Н.О.

Переглядів: 5008 | Додав: Valentina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]