П`ятниця, 19.04.2024, 16:56
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Січень » 4 » ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ
12:30
ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ

Шановні батьки!

Кількість смертельних випадків та травмування серед дітей змушує звернутися до кожного громадянина країни, особливо до вас.

За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини! Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека.

Розпочалися зимові канікули. На жаль, вони не проходять без прикрих випадків (пожежі, утоплення) з вини дітей. Легковажне поводження дітей з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

На канікулах у ваших дітей буде багато вільного часу, вони будуть відпочивати, гуляти з друзями на подвір'ї, але слід пам'ятати, що небезпека може підстерігати їх на кожному кроці. Тому хто, як не Ви, є першими помічниками і порадниками.

 Щоб не трапилося лиха під час відпочинку, Вам, як батькам, потрібно постійно контролювати розваги своїх дітей, володіти інформацією про те, де, в якій компанії та з якими друзями вони перебувають. Контролюйте дотримання ними режиму дня, постійно нагадуйте правила вуличного руху, щоб запобігти травмуванню на дорогах.

Потрібно бути обережним при переході залізничних  колій. Переходити залізничну колію дозволяється тільки по пішохідних настилах, по надземних або підземних переходах. Не  можна переходити  залізничну колію, коли наближається потяг. Не можна стояти  біля краю платформи на залізничній станції.

Звертаючись до батьків, просимо провести бесіди зі своїми дітьми та пояснити їм, що залізнична колія - це не місце для розваг, а смертельно небезпечна територія. Дотримуйтеся елементарних правил безпеки на залізниці. Не залишайте дітей без нагляду, будьте небайдужими до тих, хто місцем для ігор та прогулянки обрав залізницю.

Слід зазначити, що травмування неповнолітніх осіб на об’єктах залізничного транспорту відбувається, як правило, внаслідок того, що батьки залишають своїх дітей без нагляду. Основними причинами нещасних випадків на залізниці є порушення громадянами правил безпечної поведінки. Люди нехтують елементарними правилами безпеки на залізничній колії та не усвідомлюють, що машиніст не в змозі моментально зупинити поїзд. Шановні батьки,  зверніть особливу увагу на належне поводження дітей під час перетину залізничних колій. Будьте  обачними, оскільки навіть незначне, на перший погляд, порушення правил безпеки громадян на залізничному транспорті може призвести до трагічного фіналу. Іноді, перебуваючи на залізничних коліях, неповнолітні скоюють правопорушення, за які несуть відповідальність самі та їх батьки. Особи, які скоюють правопорушення, можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті.

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні  з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками та користуванні електроприладами вдома. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.     

Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

 

Начальник відділу освіти В.М.Лисогор

Переглядів: 878 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]