П`ятниця, 19.04.2024, 07:16
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Серпень » 16 » Зустріч освітян Гребінківщини та Конотопщини
13:21
Зустріч освітян Гребінківщини та Конотопщини
15 серпня 2012 року в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа» відбулася зустріч освітян Гребінківщини з делегацією освітян Сумської області Конотопського району . Гостей зустрічали : начальник відділу освіти Гребінківської РДА Лисогор В.М., голова райкому профспілки працівників освіти Демяненко Л.І. , завідуюча методичним кабінетом Джеріхова А.І., працівники відділу освіти та методичного кабінету.
Особлива увага освітян Гребінківського та Конотопського районів була зосереджена на створенні оптимальних умов проведення навчального процесу, зокрема:
- оптимізацію мережі загальноосвітніх навчальних закладів (створення НВК, освітніх округів);
- забезпечення закладів освіти відповідною матеріально-технічною базою (залучення меценатських коштів, власних сил);
- укомплектування кваліфікованими кадрами;
- підвищення ефективності процесу навчання та виховання учнівської молоді (зацікавлення учнів навчанням, залучення їх до роботи в позашкільних навчальних закладах).
Члени делегації відвідали відділ освіти, де в ході зустрічі начальник відділу Лисогор В.М. презентувала гостям систему роботи освітньої галузі району, зокрема щодо переходу початкової школи на нові стандарти початкової освіти.У своєму виступі завідуюча методичним кабінетом Джеріхова А.І. акцентувала увагу на досягненнях педагогів та учнів Гребінківської гімназії , на результатах проведеної Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» та окреслила завдання щодо впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти з 1 вересня 2012 року в 1 класах.


Учасники робочої групи відвідали Гребінківську гімназію


дошкільний навчальний заклад " Веселка” м.Гребінка



Мар’янівську ЗНЗ I-III ступенів



де побачили умови навчання та виховання дітей. У ході роботи члени делегації ознайомились з підготовкою навчальних закладів до нового 2012-2013 навчального року та здійсненням наступності змісту дошкільної та початкової загальної освіти, як приклад , тісна співпраця дошкільного навчального закладу ”Веселка” та Гребінківської гімназії. Особливу увагу звернуто на підготовку до прийому учнів до 1 класу та підготовку умов для роботи з першокласниками, заходи здійснені у рамках акції «Дай руку першокласнику!».
За результатами зустрічі висловлено спільну зацікавленість у активізації співпраці освітян Гребінківщини та Конотопщини в напрямку впровадження нових стандартів початкової освіти та висловлено зацікавленість подальшої співпраці між освітянами.
Поїздка хоч і була насичена в часі і кількості оглянутих освітніх об'єктів, але виявилася дуже цікавою і продуктивною щодо обміну досвідом і новизною в роботі. Прекрасні миті спілкування з сусідами -освітянами. Вчитися ніколи не пізно – так твердять мудреці. Глибоко переконана в цьому і начальник відділу освіти Гребінківської райдержадміністрації Лисогор В.М.
Переглядів: 1200 | Додав: yuri | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]