П`ятниця, 19.04.2024, 10:48
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Липень » 1 » Заходи щодо попередження корупції
10:19
Заходи щодо попередження корупції

ПРОТОКОЛ №1

навчання посадових осіб Гребінківського району з питань антикорупційного законодавства


22 червня 2011 рік                    зал засідань відділу освіти

Бігун. Н.О. - головний спеціаліст відділу освіти

МОГИЛА З.В. - юрисконсульт господарської групи

та директори загальноосвітніх навчальних закладів Гребінківського району та завідуючі дошкільними закладами.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Про внесення змін до антикорупційного законодавства.

    2. Ознайомлення та навчання директорів загальноосвітніх закладів району та завідуючих дошкільними закладами Закону України «Про засади запобігання протидії корупції» від 07.04.2011 року.

СЛУХАЛИ : про принципи запобігання й протидії корупції в Україні.

ДОПОВІЛА: юрисконсульт господарської групи Могила З.В.:

« 7 квітня 2011 року Верховна Рада України прийняла законопроект «Про принципи запобігання й протидії корупції в Україні» який набуває чинності з липня місяця, а стаття 12, яка стосується фінансового контролю, з 2012 року.

7 квітня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект "Про принципи запобігання й протидії корупції в Україні".
За законопроект №7487 "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні" у цілому проголосували 277 депутатів при мінімально необхідних 226.
Рада встановила, що близькими особами чиновників є: чоловіки, діти, батьки, рідні брати і сестри, дідусь, бабуся, онуки, усиновителі, усиновлені, а також інші особи, які спільно проживають, пов'язані загальним побутом і мають взаємні права і зобов'язання із чиновниками.
Крім цього, Рада визначила, що членами сім’ї є особи, які перебувають у шлюбі, їх діти, особи, які перебувають під опікою та піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права й обов'язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.
Парламент встановив, що особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування мають подавати щорічно, до 1 квітня, за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, видатки і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, яка встановлюється цим законом.
Крім цього, Рада ввела спеціальну перевірку відносно осіб, які претендують на заняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, крім кандидатів у Президенти, депутати Ради, депутати місцевих рад і на посаді сільських, селищних, міських голів.
Відомості про особу, що претендує на заняття таких посад, підлягають спеціальній перевірці, зокрема відносно: притягнення до кримінальної відповідальності, залучення до адміністративних стягнень, правдивості відомостей його декларацій, стану здоров'я, освіти, наявність наукового ступеня, вченого звання.
Перевірка проводиться в 15-денний строк за письмовою згодою особи, яка претендує на заняття посади.
У разі встановлення за результатами перевірки фактів подачі претендентом на посаду неправдивих відомостей про себе, посадова особа або орган, який здійснює призначення (обрання) на цю посаду, відмовляє претендентові в призначенні, а також протягом 3 днів повідомляє про виявлений факт правоохоронним органам для реагування.
Парламент визначив, що порядок організації проведення спеціальної перевірки затверджується Президентом.
Закон набуває чинності з липня, а стаття 12, яка стосується фінансового контролю, з 2012 року.
У декларації про майно, доходи, видатки і зобов'язання фінансового характеру за 2011 рік зазначаються видатки із другого півріччя з липня.
Крім цього, Рада окремим рішенням доручила своєму юридичному управлінню і профільному комітету при підготовці до підписання документу розділити його на два закони: безпосередньо сам антикорупційний закон і закон про внесення змін до інших законодавчих актів у зв'язку із прийняттям цього закону.
Як повідомлялося раніше, перший раз законопроект було прийнято у другому читанні 15 березня. Разом з цим низку статей було направлено на повторне друге читання. »

ВИРІШИЛИ : відповідно до вимог антикорупційного законодавства дотримуватись основних засад запобігання і протидії корупції в публічній і приватній сферах суспільних відносин, відшкодування завданої внаслідок вчинення корупційних

правопорушень збитків, шкоди, поновлення порушених прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави. 


Начальник відділу освіти                          В. Лисогор

Юрисконсульт відділу освіти                   З. Могила


Переглядів: 1011 | Додав: zizi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]