П`ятниця, 29.03.2024, 11:15
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 2 » Навчання і виховання-процес єдиний
22:28
Навчання і виховання-процес єдиний

 Підтримуючи соціальні ініціативи Президента України "Діти-майбутнє України", 27 листопада   2013 року директор Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, вчитель фізики Носова Наталія Станіславівна організувала навчальну екскурсію з фізики та оглядову  для учнів 9 та 11 класу в м. Полтава.

    В українській школі пройшли фундаментальні  зміни у напрямку гуманізації навчально-виховного процесу на засадах особистісно-орієнтованого підходу.  Школа має забезпечувати учням всебічний і гармонійний розвиток, сприяти розвитку талантів та інтелектуальних здібностей. Саме в сприянні всебічного розвитку особистості, її інтелектуальних індивідуальних особливостей розкривається значний гуманістичний потенціал екскурсійного методу, його різноманітність і багатогранність.

     В програмі  навчальної екскурсії: музей космонавтики імені Ю.Кондратюка, музей дальньої стратегічної авіації.

      В експозиції музею авіації та космонавтики зібрано унікальний матеріал про вчених, інженерів, конструкторів в аерокосмічній галузі, життя яких було пов’язано з Полтавою. Серед них: учений-артилерист, конструктор бойової техніки О.Д.Засядько, фундатор військового повітроплавання О.М.Кованько, творець першого у світі авіаційного парашуту Г.Є.Котельников, один із піонерів космічних польотів Ю.В.Кондратюк (О.Г.Шаргей), учений-ракетник Ю.О.Побєдоносцев, конструктор В.М.Челомей та інші. Важливе місце в експозиції посідають матеріали, які висвітлюють одну з найграндіозніших союзницьких операцій часів Другої Світової війни, — «Френтік», коли в Полтаві у певний час розташовувалася база союзницької авіації (ВПС США).

     В експозиції презентовано предмети, які були передані льотчиками-космонавтами Г.Т.Береговим, О.А.Леоновим, Л.К.Каденюком. Також в експозиції відображено діяльність підприємств, які працюють в авіаційній та аерокосмічній галузі України. Фонд музею складають майже 4000 експонатів і науковий архів, який складається із більш ніж 500 наукових праць і документів.

   Учні школи мали унікальну можливість побачити унікальні експонати.

 

         Навчальні екскурсії відіграють важливу роль в процесі  навчання, всебічного розвитку  школярів. Зв’язок екскурсій з попередньо вивченим навчальним матеріалом дає прекрасну можливість показати застосування фізичних явищ і процесів у побуті, навколишньому середовищі.

Екскурсії мають не тільки пізнавальне, але й виховне значення: учні знайомляться як з технікою, технологіями, так і безпосередньо з   працею людей.

  

 

   Юнаки та дівчата школи  оглянули 9 літаків, ознайомилися з історією створення  та військовим  шляхом техніки (унікальний авіаційний музей просто неба). Змістовні розповіді екскурсоводів розширили уявлення учнів про літальні апарати. Найбільше запам’яталися розповіді  про технічні характеристики літаків та особливості служби на них. Всім бажаючим вдалося посидіти всередині літаків та приміряти спеціальне екіпірування.

 

     Завідуюча районним музеєм Безвиненко Людмила Андріївна на високому професійному рівні провела для учнів  екскурсію містом! Полтава є одним із найдревніших і найцікавіших міст України. Історія цього чудесного міста, можливо, відображає історію всієї України. У Полтаві в різні часи проживали й творили великі справи ключові політичні, культурні й наукові діячі України. 

        Учні відвідали краєзнавчий музей ім. В. Кричевського. Музей розміщено в приміщенні колишнього губернського земства, спорудженому впродовж 1903-1908 років за проектом архітектора В.Кричевського. Архітектурна споруда в стилі українського модерну містить традиційну орнаментацію та оздоблювальну композицію на фасадній частині будівлі. Вздовж фасаду розміщені герби повітових містечок Полтавської губернії. Високохудожні розписи вестибулю музею та центральної зали виконані відомими українськими художниками С.Васильківським та М.Самокишем. Будівля Полтавського краєзнавчого музею внесена до Списку пам’яток архітектури національного значення.

    Вихованці школи  мандрували Івановою  горою - місце для Полтави святе. Іванову гору історики ототожнюють з літописним городищем Лтавою, згаданим у 1174 році. Археологи знайшли тут сліди життєдіяльності скіфського періоду.

Трохи далі на Івановій горі стоїть біла ротонда, на якій викарбувані слова Івана Котляревського. А поруч з нею улюблений туристами пам'ятник Галушці.

     А на самій Івановій горі, практично під стінами Кафедрального собору - будинок класика української літератури Івана Котляревського. Саме на його честь гора названа Івановою. Людмила Андріївна  повертала учасників екскурсії в далекі історичні події, наводила цікаві факти, відповідала на численні запитання дітей.

 

 Учні крокували композиційним корпусним  парком, роздивлялися  монумент Слави, встановлений на честь перемоги російської армії над військами шведського короля Карла ХІІ в Полтавській битві. 

Підростаючому поколінню дуже сподобалася подорож до обласного центру.

   Навчання і виховання-процес нерозривний. Хочеться вірити,що наші діти виростуть розумними, вихованими, справжніми патріотами незалежної України.     

Переглядів: 694 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]