П`ятниця, 19.04.2024, 10:30
Вітаю Вас Гость | RSS

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА

Форма входу

Меню сайту
Пошук
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 26 » Інноваційний проект для дітей АРСЕНАЛ ІДЕЙ
15:09
Інноваційний проект для дітей АРСЕНАЛ ІДЕЙ

       Відповідно до доручення Віце-прем ΄єр-міністра з гуманітарних питань К.І.Грищенка, у м.Києві  відкрився Інноваційний проект для дітей АРСЕНАЛ ІДЕЙ. Це унікальне для України починання, інтерактивна лабораторія для дітей та підлітків, що поєднує науку, мистецтво, винахідництво та інновації.

        Проект запущений у контексті оголошення Президентом України Віктором Януковичем 2013 року Роком дитячої творчості. Але планується, що проект перекочує й в наступні роки і діятиме в рамках усіх заходів «Мистецького Арсеналу».

АРСЕНАЛ ІДЕЙ - це сучасний проект для сучасних дітей та підлітків. Мистецька, науково-винахідницька та інноваційна лабораторії демонструють дітям, наскільки потужним може бути союз технологій та розуму і творчого потенціалу людини.

        Ми часто бідкаємося, що наших дітей та онуків не відірвати від комп’ютерних ігор, і не можемо дати цій проблемі ради. В АРСЕНАЛІ ІДЕЙ є можливість продемонструвати дитині, що сучасні технології  - це не лише ігри та розваги, а й інструмент розвитку їх творчих здібностей, фантазії та творчого підходу до праці. Як зазначає Віце-прем΄єр-міністр України з гуманітарних питань К.І.Грищенко , хтось з дітей та підлітків, спробувавши в АРСЕНАЛІ ту чи іншу програму, зацікавиться певним видом творчості або визначиться з майбутньою професією.

       «Атмосфера, яку створює АРСЕНАЛ ІДЕЙ, унікальна. Хочеться, щоб її відчули якомога більше дітей з усіх регіонів України. Хочеться, щоб якомога більше фахівців перейняли досвід організації таких проектів.Розумію, що це непросто, але ми, дорослі, повинні показати дітям цей новий світ науки та творчості з його новими можливостями для реалізації молодих талантів. За великим рахунком, в кожній області України є місце для АРСЕНАЛА ІДЕЙ. Зрештою, в ідеалі, завдяки сучасним технологіям, підтримці уряду та меценатів кожна школа може мати власний маленький АРСЕНАЛ ІДЕЙ.І останнє, але чи не найголовніше. Одним з пріоритетів уряду є створення рівних можливостей для розвитку і самореалізації всіх громадян, особливо маленьких і молодих. У цьому питанні з організаторами АРСЕНАЛУ ІДЕЙ ми теж, як кажуть, «на одній хвилі». Вони зробили проект соціально-орієнтованим, щоб сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з обмеженими можливостями, діти з багатодітних сімей нарівні з іншими теж могли сповна долучитися до АРСЕНАЛУ ІДЕЙ.Власне, найбільш зворушливий момент мого візиту до АРСЕНАЛУ був пов'язаний саме з цим. В одній з лабораторій діти, які чудово бачать, і діти з вадами зору опановували живопис. Неймовірно, але це було саме так! З останніми працював художник, який відкриває світ живопису для тих, хто не може насолоджуватися звичайними картинами. Як він це робить, я тут не скажу. Просто прийдіть і подивіться!», -говорить К.Грищенко.

Ознайомитись детальніше - http://www.arsenal-idei.artarsenal.gov.ua/programa/rozklad_podij/

Переглядів: 678 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]